people

Застраховка при изпуснат полет

Нискобюджетната авиокомпания ИзиДжет пуска застраховка при изпуснат полет

Пропуснатият полет е сериозна грижа за всеки, на когото се случи и всички обяснения за тежък трафик, затворен гейт, ранен чек-ин и прочее проблеми, които се явяват причина за изпуснатия полет не са аргументи, когато се опитате да замените полета си с друг или да потърсите обезщетение.

Според най-новата застраховка в самолетните пътувания, имате шанс да получите обезщетение при закъснение, ако са ви забавили на скенера или пък сте попаднали в задръстване. За да получите своето обезщетение, не е необходимо да се обосновете каква е била причината. Може да сте се успали или да сте пристигнали 2 мин. след затварянето на гейта – досега за да получите обезщетение с повечето превозвачи, бе необходимо да докажете, че трафикът, поради който сте закъснели не е по ваша вина и е бил в размери извън предсказуемите – сега можете да спестите причините за себе си.

При изпуснат полет авиокомпанията ИзиДжет ви дава няколко възможности:

  • Да вземете следващия полет на easyJet в за същата дестинация, при наличие на свободно място
  • Да възстановите стойността на билета в пълен размер (включително и предплатените услуги).

За да получите обезщетението е необходимо:

  • Да сте на летището до 4 часа след часа на полета
  • Да подадете жалба на гишето на easyJet, ако имат представителство на летището, ако не – след като се свържете с тяхното представителство по телефона, но без да напускате летището
  • Да отговаряте на условията за пътуване

Новата услуга, наречена застраховка No Exclusions, е радикално нова в културата на пътуване със самолет.

Застраховката е на изгодната цена от приблизително 12 евро за двупосочен самолетен билет. В България застраховката при изпуснат полет е разработена заедно със застрахователната компания Мондиал Асистънс и можете да я закупите единствено при покупка на билета онлайн. Тя струва 7,5 паунда (9,5 евро) за еднопосочен самолетенбилет и 9,5 паунда (12,05 евро) за двупосочен самолетен билет.

Някои туристически агенции асистират със закупуването на застраховката, например Александър Тур (20 години продажба на самолетни билети). Он-лайн системите за закупуване на самолетен билет извън ИзиДжет не позволяват включването на услугата.

Comments Off |