people

Самолетен трафик в реално време – интерактивна карта

Карта на самолетния трафик в целия свят Вижте над коя страна прелита вашия полет в момента

Самолетен трафик в реално време за всяка точка от света

Сайтът за самолетен трафик Flightradar24 предоставя безплатно (за потребителите на сайта) или срещу малка такса (като апликация за мобилни телефони) възможността да видите всеки търговски или пътнически полет, който се извършва в реално време. Така можете да проследите над коя страна прелита самолета ви в момента, има ли закъснение и какъв е неговия маршрут.

Информацията на сайта се обновява на всеки няколко секунди. Сайтът дава информация дори за скоростта на самолета в конкретния момент.

Сайтът черпи данни от automatic dependent surveillance-broadcast (ADS-B) системата, която притежават около 60% от самолетите, така че “сивия” трафик на останалите не се визуализира.

Ако инсталирате апликацията на своя телефон, достатъчно е да насочите ай-фона си към прелитащия самолет, за да ви даде информация за неговия маршрут и цел, скорост, вид самолет и номер на полета.
Ако имате съмнения, че информацията е неправилна, можете да рапортувате за грешка. Ако използвате Google earth можете да видите районите над които прелита самолета.

Новите технологии позволяват още по-подробна информираност за надземните пътувания и все повече удобства в използването на услугите за информация по самолетните полети.

Comments Off | Tags: , ,