people

Летище Кенеди – Ню Йорк – самолетни билети до Ню Йорк

Евтини самолетни билети Ню Йорк

За да резервирате евтини самолетни билети използвайте услугите на Александър Тур – за разлика от наводнения с оферти пазар от новопоявили се агенции, компанията продава успешно самолетни билети от 21 години.

Пътниците на едно от най-натоварените летища в САЩ – летище Кенеди в Ню Йорк можаха да се насладят на отворения за посетители стар терминал на Trans World Airlines (TWA) този уикенд.
В просторната, обновена зала на терминала пътешествениците със самолетни билети от Ню Йорк до различни дестинации по света имафа възможност да почувстват атмосферата на Златните години на самолетните пътувания – 60-те и 70-те години на миналия век. Архитектурната перла на летище Кенеди, по дизайн на финландско-американския архитект Ееро Сааринен (известен със слабостта си към меките линии в строителството), преживяла своя пик през 1962, когато отваря врати за първи път, днес е осъвременена след ремонт на стойност 20млн долара.

Строежът, започнал през 1956 си поставя за цел да превърне услугата “полет” в луксозно преживяване на духа. Мисията, която ТУА възлага на финландския архитект е “да улови духа на летенето”. За да я изпълни, архитектът се спира на идеята да изобрази птица в полет – с разперени криле. Готовата постройка бързо си спечелва име на архитектурна забележителност. Ако имате самолетен билет София – Ню Йорк и пътя ви минава през летище Кенеди, обърнете внимание на красивата сграда.

След като компанията ТУЕ спира да работи през 2001, терминалът затваря врати. Днес, след неговото обновяване, един от плановете е да се преустрои на хотел.

Comments Off |