people

Луфтханза поръчва нови 108 Еърбъс-а

Еърбъс самолети
Боинг самолети

Най-голямата европейска авиолиния – Луфтханза обяви, че възнамерява да поръча 8 Еърбас самолета за презокеански и продължителни пътувания и 100 къси и средни самолета от Еърбас и Боинг на обща цена от 9 блн евро.

Плановете на Луфтханза все още предстоят да се одобрят от борда на директорите- Доставката на тази мащабна смяна на самолетния парк предстои да се осъществи между 2015-та и 2025 година.

С новите самолети и настоящите, общия брой машини, с които компанията ще разполага в идеална среда и без загуби е 239 самолета на обща стойност от 23 билиона евро. С оглед огромните инвестиции и мащабите, в които авиокомпанията работи, плановете са за разсрочено изплащане на новите машини и подробен план се предоставя пред акционерите – съобщава изпълнителния директор на авиопревозвача, Кристоф Франц.

Печалбата на компанията за изминалата година е с 13млн над предходната година и се равнява на 990млн евро. Промените са неизбежни и някои от офисите, които натоварват превозвача и са се доказали като губещи, ще бъдат затворени, какъвто е случая с офисът в Колон, Франция.

Еърбъс е серия реактивни пътнически самолети, произвеждани във Франция, първи конкурент на щатските Боинг. Еърбъс са обединение на европейските самолетопроизводители и като такива, не са единствено френска компания. Практика е пътническите полети, осъществявани от европейски авиолинии да използват Еърбас. Компанията успешно продава и в Азия.

Еърбъс а380 е най-големия самолет в европейската фамилия.

Comments Off |