people

През 2016 още 4 нови дестинации от Wizz Air

Wizz Air пуска 4 нови дестинации от София през март 2016 г., стана ясно току-що по време на пресконференция на компанията.

източник: money.bg

Нови дестинации от Wizz Air

 

Новите дестинации включват Аликанте в Испания, Бристол във Великобритания, Хамбург Любек в Германия и Осло в Норвегия.

Това ще стане възможно благодарение на 6-и самолет Airbus A320, който ще пристигне в България. Само преди седмица Wizz Air пусна 5 нови линии от столицата.

Билетите за бъдещите 4 дестинации са вече в продажба, а полетите стартират от 27 март. Цената им започва от 49.99 лева.

Новият самолет на компанията в базата в София ще позволи и увеличението на полетите по някои от вече съществуващите линии. Така например полетите до Лондон Лутън стават от 21 от досегашните 18 на седмица, полетите до Брюксел Шарлероа и Айндховен се увеличават на 5 от досегашните 4, а за Малмьо – на 3 от досегашните 2.

От Wizz Air съобщиха, че към момента държат 18.3% пазарен дял в България и през 2014 са превозили за първи път повече от 1 милион пътници от и до страната.

Comments Off | Tags: , , , ,

Wizz Air с 5 нови дестинации от София

Обслужваните от компанията директни въздушни маршрути стават 22

източник: economy.bg

Wizz Air с 5 нови дестинации от София

 

Нискотарифният превозвач Wizz Air ще лети до 5 нови дестинации от летище София. Компанията разкрива целогодишни редовни полети до Кьолн, Бари, Неапол, Женева и Меминген.

На 27 юли полет W6 4319 по дестинацията София-Женева бе изпратен с воден салют. Ден по-рано столичното летище изпрати и заминаващите по друга от новите дестинации – Мюнхен (Меминген).

Летище София посрещна и 5-ия самолет на Wizz Air, който се базира на негова територия. Airbus А320-200 е с капацитет от 180 места. Той ще обслужва не само новите полети, но и част от вече съществуващите линии.

 

Wizz Air с 5 нови дестинации от София

 

От началото на годината пазарният дял на Wizz Air, по брой превозени пътници от и до летище София, е 26,8%. С откриването на 5-те линии се очаква увеличение от около 50 000 пътници в едната посока на годишна база, а новите дестинации ще предоставят допълни удобни връзки за пътуващите.

Летище София и Wizz Air са партньори вече 10 години и с новите линии обслужваните директни въздушни маршрути стават 22.

 

За бързи резервации – 02/983 30 90

www.samoletnibiletionline.com

 

Comments Off | Tags: , ,

Как да резервираме билет през Уиз Еър

Може би много от вас, пътниците, пътуващи често из Европа знаят за политиката на Уиз Еър да променя цената на билетите в зависимост от това колко често посещавате сайта.

Обществена тайна е, че цената на самолетен билет, ако посещавате сайта за първи път ще е различна от цената, която сайтът на Уиз Еър ще ви даде, ако системата им установи, че посещавате сайта за втори или н-ти пореден път. Реакцията с повишената цена на самолетния билет купен през нискобюджетния самолетен превозвач Wizz air се начислява, ако позволявате техния сайт да подава cookies/ кукис към вашия сайт и съответно да проследява кое подред е вашето посещение.

За това никога не забравяйте да забраните кукис – disable cookies for wizz air когато търсите самолетен билет през техния сайт. Така няма да получите висока цена за абсолютно същия ден, полет и дестинация, които струват по-малко на посетителя, който за първи път попада на сайта на евтиния самолетен превозвач.

През ноември 2012 самолетните билети през уиз еър отново предлагат ниски цени до водещи европейски дестинации. В средата на месеца цената за самолетен билет до Лондон е 123 лева (еднопосочен билет; Лутън), а в края на месеца (29, 30 ноември) и началото на декември цената за еднопосочен самолетен билет до Лондон е 103 лева. Действително това са ниски цени за самолетно пътуване и ви съветваме да се възползвате от тях.  Не забравяйте, че Уиз прилагат доста допълнителни такси, като такса за резервация на полет (32лв), такси за багаж и прочее невидими суми, които в крайна сметка усложняват бюджета и го довеждат до стойността на нормален билет за редовен полет. Транспортът до Лутън също е доста скъп.

Comments Off |