people

Самолетни билети Барселона

Промо – евтини самолетни билети до Барселона от Луфтханза

В момента можете да купите двупосочен билет до Барселона при отпътуване до край на юли 2013 на цена от 179 евро. Цената покрива и всички обичайни летищни такси, както и препоръчания от авиопревозвача обем багаж. За повечето полети летището на кацане в Барселона е Ел Прат, най-удобното за влизане в града, което за разлика от нискотарифните превозвачи има голям плюс – не летите през нощта и не давате допълнителни пари за превоз от далечни летища.

Минималният престой е 1 ден, а максималният – 1 година, ако взимате двупосочен София – Барселона – София самолетен билет.

Ел Прат се намира само на 12 км от града и се обслужва главно от автобуси, които отпътуват на всеки 15 минути от централния площад Каталония и от Ел Прат. Билетите са не по-скъпи от 5 евро в едната посока а самите автобуси потеглят с първи курс в 04.30 сутринта и приключват към 11 часа вечерта. Разписанието на автобусите можете да намерите на всяка автобусна спирка. Ел Прат разполага и с влакова спирка, от която потеглят градски влакове през всеки половин час.
На Ел Прат домуват авиокомпаниите Vueling Airlines и Spanair и обслужва и нискобюджетните превозвачи Изиджет и Райънеър. Летището предлага следните услуги: денонощно обслужване, спешна медицинска помощ, достъп до различни транспортни средства, информация и справки, магазини, ресторанти, кафенета,и дори удобства като безжичен интернет и VIP зали. Летище Ел Прат заема 31-во място в световната класация за най-натоварени аерогари.

Comments Off |