people

Стачка на Луфтханза отлага полети

Немският превозвач Луфтханза с предварително обявена стачка,стачката засяга и България

Стачката на най-мащабния авиопревозвач на територията на Европа е организирана от профсъюзите, които изискват 5,2 процента по-високи заплати за техническия и обслужващ персонал, с което бяха засегнати полетите с Луфтханза на територията на Германия, Европа и Америка. Само 32 от 1720 полета ще се осъществят, приоритетът им е определен на база важност.

Стачката осуетява не само полетите на германската авио компания но и на всички останали, тъй като, известно е, летищата са своеобразен синергичен организъм и закъсненията и прехвърлянията се отразяват и на останалите авиолинии.

Тази сутрин в  4.00 часа сутринта целият  обслужващи персонал на Луфтханза прекрати работата си, в началото на летището в Щутгарт, а след това и на летището Франкфурт, последвано от други големи немски и европейски летища. Берлин и други аерогари в Германия. Тъй като пасажерите са били предупредени на време, много от тях са отменили полетите си.

Стачката ще се отмени в Берлин, след 14.30 часа местно време  полетите на Луфтханза ще се възстановят. Организираната от профсъюзите стачка сще донесе десетки милиони загуба заради и се осъжда строго от административните служители на Луфтханза, които осъзнават размера на загубите.

Ако ваши близки са засегнати от стачката на германската авио линия, проверете онлайн тяхното местоположение и следващ полет на страницата на Луфтханза.

Comments Off |