people

Цени “Светкавица” към Еър Франс

samoletni bileti air france

Внимание, пътешественици!

Еър Франс са тук с месечните си цени “Светкавица” – цените са ниски и валидни само ако направите бързо резервация: Понякога тези предложения важат само за броени дни!
Попитайте в офиса на Александър Тур – 983 30 90, за да се възползвате от тях. Предложенията са неустоими, на фона на редовните цени за пътуване до посочените дестинации. Цените са за двупосочно пътуване, с включени такси и важат единствено за тръгване от София. Офертата “Светкавица” е валидна при специални условия и при наличие на свободни места.

Ето някои от цените, които бяхме пуснали по оферта “Светкавица” (важаха до този понеделник). Не по-малко отстъпки ви очакват през следващия месец! Следете редовно сайта ни!

Вашингтон – от 721 €
Сан Франциско от 829 €
Хюстън – от 855 €
Маями – от 892 €
Делхи – от 580 €
Хонг Конг – от 600 €
Токио – от 650 €
Йоханесбург – от 700 €
Рио де Жанейро – от 820 €
Буенос Айрес – от 1 040 €

Comments Off | Tags: ,

Полети до далечни дестинации – летище Ататюрк Истанбул

За малка страна като България е логично да не осигурява директни полети до далечни дестинации с нисък трафик от страна на България. Така например, ако летите до Австралия, Япония или дори Афганистан, полетите ви задължително ще потеглят от някое от големите международни летища.

Днес ще ви запознаем с летището на Истанбул, начална точка за директни полети до световни далечни спрямо България дестинации. Международното летище на Истанбул е входна точка за Източното полукълбо, Азия, Австралия и Африка.

Международното летище Ататюрк в европейската част на Истанбул се намира на 28 км от центъра на Истанбул и на няколко километра от морето и е основното и най-голямо летище в Турция. В списъка на 100-те най-натоварени летища в Европа (класирани по показател обслужени пътници за 2009г) летището е на девето място по трафик на пътници, след големите летища на Великобритания с Хийтроу Лондон и Гетуик Лондон, Шарл де Гол в Париж, немските Франкфурт на Майн и Мюнхен и Италия с Леонардо да Винчи еърпорт. Летището има пътнически трафик от 32 милиона души и е сред десетте най-натоварени летища в Европа.

Международно летище Atuturk в Истанбул се разполага на четири терминала:
Терминал 1 е малък и обслужва вътрешни за Турция полети
Терминал 2 е за международни полети
Терминал 3 е за товарни полети
Терминал 4 е за обща авиация.

Терминалите на летище Ататюрк са свързани с пешеходна пътека с ескалатори и движещи се пътеки. Връзката между двата пътнически международни терминала се осъществява от подземен влак, а наличните летищни съоръжения включват шатъл бусове, съоръжения за пътници с увреждания, паркинг зона, асистанс кътове, офиси на фирми за коли под наем, както и задължителния за големите летища хотел. Другите удобства на летището са банковите банкомати и офиси, поща, телефони, ресторанти, кафенета и барове, множество магазини и безмитна зона. На територияата на летището има връзка до безжичен интернет (Wi-Fi) и екрани със сателитна телевизия.

Вижте повече инфо тук – www.ataturkairport.com - страницата зарежда доста бавно, но там можете да намерите карта на летището Ататюрк.

Още по-подробна и лесна за ориентиране информация за летището можете да намерите в английската версия на Уикипедия – Ататюрк летище. Там са дадени директните полети до много далечни дестинации – полезна информация, ако решите да проверите възможен ли е директен полет от турското летище.

Транспортни връзки на летище Ататюрк, Истанбул с града

Летището се разполага в местността Йесилкой и предлага отлични транспортни връзки с Истанбул, най-използваната от които е метрото. Летището е оборудвано с указателни табели на английски, с които да стигнете лесно до метростанцията или гара “Zeytinburnu” откъдето вземете трамвай за Истанбул. Линията Zeytinburnu-Kabatas на трамвая пресича повечето туристически забележителности на града.

Автобусната връзка на летище Ататюрк, Истанбул с града е чрез автобусите Хавас, които стигат до центъра на Истанбул, на всеки 30 минути оттам има автобус до площад Таксим. Автобусите отпътуват от пред залата за пристигащи на международния и вътрешния терминал и времето да стигнете до града е от 50 минути до 1 час в зависимост от трафика. Жетоните за автобусите, метрото и трамваите са червени и струват 1,75 лири Купуват се от автомати за жетони на самите спирки и от някои павилиони.

Такситата взимат около 15-20 евро до центъра на града. В Истанбул такситата са жълти, а в предградията – лилави.

Както в България и в Турция можете да използвате за транспорт маршрутки. Наречени още долмуш, те тръгват, когато се напълнят, и спират, където им кажете. Те са по-евтини от масовия градски транспорт.

Връзка на летище Ататюрк с летище Сабиха Гьокчен

Сабиха Гьокчен се намира в азиатската част на града и се използва предимно за вътрешни полети и нискобюджетни авиокомпании. Между летищата няма пряка транспортна връзка. Автобусът от летището до Таксим е около 10 лири, оттам има връзка за по-малкото летище.

Как да стигнем от България до летището на Истанбул

Самолетни билети – на сметка е двупосочен полет до Истанбул с опция за еднодневен престой (нощувка + закуска), но ако работите с добър туроператор, можете да намерите и по-подходяща връзка без преспиване. Двупосочния билет е около 100 евро.
Влак – можете да използвате международен експрес, който минава през Белград и София за Истанбул. Цената е като на самолетен билет.
Автобус – двупосочен превоз с еднодневен престой (нощувка + закуска) е на цена от 115 евро и е много изгоден, ако хотелите са в центъра на Истанбул. Двупосочния билет без преспиване е много евтин – около 75 лева.

Удобства – летище Ататюрк

Безмитните магазини на международното летище Ататюрк работят денонощно 7 дни в седмицата и предлагат богато разнообразие от кафенета, магазини и продукти на безмитни цени.

Резервация на самолетни билети до летище Ататюрк Истанбул

Можете да резервирате самолетни билети от и до международно летище Ataturk в Истанбул и така да осигурите билет за всички дестинации, обслужвани по целия свят. Можете да поръчате самолетен билет чрез системата за резервация още сега.

Comments Off |

Първият самолет

първият самолет

първият самолет на братя Райт

Трудно е да се определи кой е първият самолет на света. Може би още първобитния мечтател е направил първите си стъпки, съшивайки пера от птици или някой експериментатор, едва на 10 години е разбрал болезнения сблъсък със земното притегляне. Старогръцките легенди ни разкриват копнежът на човека по летенето с мита за Икар, който успял да сътвори крила като на птица и да полети. Не по-малко интересни са линиите в Наска, които са били направени с една единствена цел – да се виждат от въздуха.
Вероятно някои древни владетели, а и такива от по-ново време са отделяли средства за такива проучвания. Неизвестен брой планеристи са опитвали силите си във въздушната стихия и немалко са загинали в опита си за летене. Летенето е една от най-старите човешки мечти и всеки поне веднъж е опитвал сладостта от летенето насън, когато се носиш над планини и морета и се събуждаш със силен копнеж поне за малко да полетиш като птиците – високо и над всичко.

Смята се, че първите модели на съвременните самолети са били построени от братя Райт, те съобщават че са и първите, успешно отделили летателното си съоръжение от земята и приземили го след това. Първият самолет е създаден на принципа на хвърчилото, за разлика от въртолета, който разчита на механичното постъпателно загребване на въздух. Наблюдавайки птиците, хората открили първите закони на въздушните течения и свойството на въздуха да задържа предмети с подходяща форма. Острите клюнове на птиците и тяхната аеродинамична форма, способността им да се задържат във въздуха без да правят никакво движение, въздуха, като среда… не малко откриватели стъпка по стъпка се приближавали до работещата схема на самолета.

В нашия блог отзад можете да видите първите скици, които говорят за опита на Ренесансовия човек да изобрети летателна машина. Техния автор е Леонардо да Винчи.

Comments Off |

Самолетни билети – как да купим

Ако не се налага да пътувате на определена дата, което за съжаление се случва рядко, най-добре да потърсите last minute оферти – офертите “в последния момент”.

Самолетни билети

Преди години да се купи самолетен билет бе като да се купи билет за влак – трябва да се отиде на място, да се изчакат всички чакащи за обслужване и да се прецени на място цената на самолетния билет на база зададени параметри. Днес пътуващия със самолет спокойно може да се сдобие с билет  посредством травел агент, туристическа агенция или директно от авиолиниите без дори да става от компютъра нао работното си място. Билетите от своя страна бяха отпечатани на хартия с всички защити на редовен документ, което налагаше пътниците да трябва да отидат до определено място за да получат билетите си, както и да се явят доста по-рано на летището за да се чекират.

Днес самолетни билети могат да се купят он-лайн, но процедурата по резервиране на самолетен билет остава в контрола на специалисти, обучени да следят световна дистрибуционна система с директна връзка към авиокомпаниите и летищата. В този смисъл травел агента от съответната туристическа агенция, упълномощена да продава самолетни билети е вашия най-добър приятел, когато купувате самолетен билет.

Само с няколко движения на курсора туроператорът ще намери и сравните хиляди предложения на low-cost превозвачи и редовни авиолинии за да ви предложи оптимална цена и няколко варианта за пътуване. С помощта на травъл агенцията веднага можете да резервирате, заплатите и получите билета си по електронен път, без дори да се налага да напускате дома или офиса си. Самия електронен билет може да ви бъде доставен чрез email или факс и дори по куриер.

Самолетни билети на изгодни цени

Има десетки начини да се сдобиете с намаление когато купувате вашия самолетен билет. Промоции, разпродажба на последни самолетни места, Low-cost авиокомпании и канселирани в последния момент самолетни билети…вече всички авиокомпании по един или друг начин предлагат евтини самолетни билети. Цените на редовните билети се доближават много до стойността на евтините самолетни билети.

Comments Off |

Евтини самолетни билети

Евтини самолетни билети

евтини самолетни билети

Евтини самолетни билети

Това е рекламата, с която авиокомпаниите предлагат билети извън стандартните полети и цени и разбира се, извън поръчковите чартърни полети, бизнес класа и полети с частна цел.
Да се намерят евтини самолетни билети не е лесно, тъй като системите, продаващи билети действат на револвиращ принцип, с който цените за един и същи полет се променят многократно и съответно варират в зависимост по кое време търсите такъв билет.

Но от друга страна, ако агентът, специализиран в продажбите на такива билети е уведомен достатъчно рано и е професионалист, той ще бъде в състояние да ви предложи евтини опции за полетите, от които се интересувате.

Сайтовете за он-лайн продажба на евтини самолетни билети в България също работят с он-лайн система за заявки и обработка на данните от вашето търсене, така че да не се налага директен контакт с агент. Днешните системи за он-лайн резервации на самолетни билети са бързи и коректни.

Comments Off |

Берлин – летища

Летищата на Берлин

Столицата на Германия – Берлин разполага с две летища – летище Berlin Tegel е на 8 km от Берлин и е обслужвано от четири терминала. Там са главните квартири на невските самолетни компании Air Berlin и TUIfly.

Главното летище на Берлин, което обслужва международните полети е Schoenefeld. От него до Берлин има добри комуникационни връзки, като обичайно пътниците ползват влак, до централната железопътна гара на Берлин Хауптбанхоф и пътува за половин час до и от града. минути.

Когато купувате самолетни билети до Берлин, винаги проверявайте възможностите за нискобюджетен полет до там, тъй като летището подслонява много такива вътрешни за Европа полети.

Летище Берлин

Летище Берлин

Comments Off |

Самолетни билети до Виена

Днес попаднах на този сайт за самолетни билети до Виена. Отлично написан, с добро описание на летищата на Виена, съвсем такива, каквито ги помня. Щеше да е добре да пуснат малко информация за цените на трансферите от отделните летища до най-близките точки на Виена и до условния й център.
Но и така става…

Comments Off |