people

Домашни любимци в самолета

Пътуване на домашни любимци в самолет, Кучета и котки по време на полет с пътнически самолет

Самолетна политика с домашни любимци – транспортиране на куче и котка

З да транспортирате домашни любимци в самолет , най-често котки и кучета е необходимо да регистрирате животното още по време на резервацията. Резервацията на домашен любимец е необходима не само за да се прецени дали той да бъде допуснат, но и ограничението в броя на превозваните животни на борда на един и същи самолет.
За повечето самолетни компании транспортиране на домашни любимци със самолет се допуска на база изисквания за здравословно състояние на животното, при което трябва да подадете валидни документи – паспорт и здраве на животното, подкрепени с прегледи, ваксинации и изследвания.

Животните се превозват в специални клетки, съответстващи на тяхното тегло и размери. Към изискванията за клетка е правилото тя да е достатъчно голяма, за да може животното да стои свободно, да се обръща и да ляга. Купете клетката по-рано за да може котката или кучето да привикне със стоенето вътре.

Изключение при пътуване в самолетната кабина се прави за кучетата-водачи за хората с увредено зрение и сървис кучитата, т.нар асистиращи кучета, които са легални постоянни придружители на хора със заболявания като остър диабет, епилептици с пристъпи и припадъци и аутизъм. Не забравяйте че не е прието да закачате и да играете с такова куче, ако сте заедно с него в стая или кабина, тъй като е прието тези кучета да се считат за “животни по време на работа” и за общуване под всякаква форма е необходимо позволение от собственика.

За останалите животни се предлагат две опции за транспорт: ако тежестта на животното заедно с клетката е до 8 кг. животното се превозва като пътнически багаж в кабината. Ако тежестта на животното заедно с клетката е над 8 кг. животното се превозва в багажното помещение на самолета. И в двата случая се заплаща такса, която зависи от теглото на животното заедно с тежестта на клетката. Допустимите размери също се уточняват от компанията, с която пътувате.

Когато сте на борда на кораба със своя малък домашен любимец, клетката с него се поставя на пода, тя трябва да е с възможност за заключване и да не създава условия за замърсяване около себе си. Животни, които не пътуват в една кабина с пътниците са птици, зайци, хамстери или морски свинчета.

Някои превозвачи са приветливи към домашните любимци (а може би техните директори имат кучета!?!) и климатизират багажното отделение, но не се учудвайте, че таксите за превоз при тях са високи. В някои страни допускането на животни на територията на страната е затруднено. Така например ако имате самолетен билет до Лондон или друг град в Англия, трябва да знаете, че изискванията към ваксините и изследванията са строги. Великобритания може да се похвали с почти напълно изолиран бяс от острова (отвъд Ламанша на практика няма случаи на бяс, дори не ви ваксинират против бяс, ако местно животно ви ухапе) и за да запази статуквото си, изисква строг контрол – за това уверете се че домашният ви любимец, куче или котка има всички ваксинации, който са отбелязани и в неговия паспорт. За Англия и други страни има нужда от допълнителни ваксинации, както и кръвна проба, която да гарантира за чистота от паразити, валидна единствено за последните 6 месеца.

Не на последно място, някои авиокомпании предлагат и една екзотична оферта – да третират вашето куче като пътник. Чартърният превозвач “Виктор” предлага тази опция за транпортиране на домашен любимец със стил срещу висока сума, по-скъпа и от собствения ви самолетен билет. За презокеанско пътуване, цената на кучешкото място до вас струва приблизително 1250 долара. Срещу солена цена, ще можете да видите как кучето ви гледа перестите облаци през прозореца, необезпокоявано от никого.

Нискобюджетните авиокомпании като Изиджет или Уизеър не позволяват превоз на домашни любимци.

И може би правят грешка, защото много пътници признават, че кроткото куче до тях поне не пита “стигнахме ли вече???” на всеки 10 минути, както правят 5 годишните деца.

(снимки: Дейли Мейл)

Comments Off |

Евтини самолетни билети – промоция на Луфтханза

Самолетни билети – промоции от Луфтханза, валидни от 23 август 2012
Цени на самолетните билети от летище София, показани са минималните цени:

Амстердам 179 €*
Брюксел 179 €*
Болоня 179 €*
Барселона 179 €*
Единбург 179 €*
Флоренция 179 €*
Лондон 179 €*
Лисабон 179 €*
Мадрид 179 €*
Милано 179 €*
Париж 179 €*
Прага 179 €*
Рим 179 €*
Венеция 179 €*
Абърдийн 199 €*
Копенхаген 199 €*
Бирмингам 199 €*
Женева 199 €*
Манчестър 199 €*
Ница 199 €*
Стокхолм 199 €*
Цюрих 199 €*

Евтини самолетни билети Луфтханза

Евтини самолетни билети Луфтханза

Самолетните билети са на тази цена при следните условия: Закупуване на билета до 24 юли 2013; Отпътуване в периода 23 август 2012 – 24 юли 2013, минимален престой – една неделя, максимален – 1 година, не са позволени: повторна резервация, престой при междинни кацания; не се връща сумата при отказ. Цените са валидни до изчерпването на билетите по промоцията.

Comments Off |

Меню в самолета

Предложения за храна и напитки в самолета

Доброто меню по време на полет не е приоритет единствено на бизнес класата, макар че да признаем, разлика в храната има. По време на икономическата криза, преди 3 години, много авиокомпании свиха бюджета си, защото се оказа, че дори нещо елементарно като коктейлните черешки, може да повиши годишния бюджет с хиляди долари.
За пътниците това не бе добра новина, тъй като в следствие от тази мярка цената на самолетните билети не падна, намаля единствено качеството на храната.
Търсейки компромисен вариант, много компании съкратиха менюто, като се спряха на унифицирано (подходящо за вегетарианци и месоядни, най-честата причина менюто да се разнообразява) меню на вегетарианска основа.

Храна в самолета – разлики в различните региони
Питателна храна с повече блюда съответства на продължителността на полета и се базира на дневната нужда от калории при мъжете и жените. Презокеански полети и полети до далечни дестинации сервират пълно меню, кратките полети се задоволяват със сандвичи и малки салати.
Не само продължителността е критерий за количеството и разнообразието на самолетното меню. В САЩ, пословични с количествата и честотата на хранене старанието да се предлага добра храна по време на полет е детайл, на който авиокомпаниите обръщат подобаващо внимание. За изминалата година, канадските авиолинии и Virgin America си извоюваха първо място по рейтинг относно качеството на храната, която сервират по време на полет, като критериите не бяха единствено количество и задоволство от вкуса, но и стремежа да се избягват висококалорийни закуски и да се предлагат здравословни храни.

Авиокомпаниите на Близкия изток, които в последните години отделиха огромен бюджет за реклама стартираха кампаниите си не само с реклама, те станаха пословични с топлата, наподобяваща домашно приготвена храна, която сервираха на борда дори при кратък полет до Саудитска Арабия например. Авиокомпанията на Обединените Арабски Емирства – Емирейтс стана пример за добро самолетно меню.

Критерии за добра храна в самолета:
На първо място водеща е обратната връзка, давана от пътниците на съответната авиолиния, които коментират разнообразието в менюто, промените спрямо предходни години, качеството на храната и съобразяването със здравето на клиентите, както и предоставят ли информация и за съдържанието на храните, съставките, калориите и рисковете.

Важно е да се знае, че на височината от десетки километри вкусовите рецептори се променят, променят се и нуждите от хидратация и храна. Дехидратирани, вкусовите рецептори  стават и по-малко възприемчиви, сетивата за аромат се променят, по- фините аромати е трудно да бъдат усетени. Хубавите вина придобиват еднообразен вкус, а храната – безвкусна, без подправки. За това авиокомпаниите наблягат на генеричните вкусове -  сладко, кисело, горчиво и солено и леко ги подсилват.

Авиокомпании – меню

„Домашно приготвена” храна или такава, която съответства на ресторантската може да се поръча и по време на редовен полет в икономична класа. Австрийски авиолинии със своето DO & CO меню, в което срещу 15 евро можете да поръчате суши, виенски шницел или обилна закуска към вече предлаганата храна на борда често обновяват своите предложения. Необходимо е предварително да изберете от меню своя обяд или вечеря на борда на самолета и да платите с карта. Резервациите са лесни, бързи и могат да се направят през мобилен телефон, но е необходимо да го направите 36 часа преди полет.
Подобно на тях, турските авиолинии полагат отлично старание да предложат ресторантски услуги на борда. В зависимост от времетраенето на полета Турски авиолинии предлагат два или три вида обедно меню, както и специално меню за пасажерите които са на диета или имат специфични изисквания. Менюто на повечето авиопревозвачи е от международната кухня, като всяка се старае да разнообрази с нещо „родно” своето меню. Така например за десерт в турски авиолинии се поднасят сладкиши с кафе или чай, а също така и висококачествени коняци и ликьори. Компанията предлага дори кашерна храна.

Сред авиокомпаниите, които не се справят със задоволяването на вкусовите предпочитания на своите пасажери са Райънеър, американската Спирит Еърлайнс, британската Изи джет, руската Аерофлот и няколко китайски авиокомпании.

Авиокомпаниите провеждат конкурси, на които във водещите икономически страни се появяват истински кулинарни гуру-та. Да се поеме ангажимент към авиокомпания е много сериозен бизнес и голяма отговорност, наред с печалбата от такава огромна поръчка.

Самолетното меню за икономична класа не е много разнообразно – клуб сандвич, малка салата, паста с доматен сос, гевречета, малки сладки, десертчета, напитки.

Самолетното меню за бизнес и първа класа е разнообразно и може да включва предястия от средиземноморската кухня, омари, месни или вегетариански хапки от по традиционна за съответната страна рецепта, сушено месо, разнообразни салати, деликатеси, прясно изпечен хляб и ароматно еспресо, супи, класическите три възможни основни блюда, или предястия от сирене, плодове и естествено, изкусителен десерт. Предлагат се специални менюта за тези, които имат раз
лични религиозни, културни или диетични предпочитания, Кашер или Халал – храна, която е в съответствие с еврейските и арабските религиозни норми.. Традиционно деликатесни храни присъстват в менюто – сьомга, писия, патешко, заешко, месо от елен или друг дивеч, поднесени с аспержи, селекция диви гъби, скариди, блини и дори хайвер.
Сред десертите разнообразието е от торти, тарталети, сладкиши, кремове, мусове, пюрета, изобилие от шоколад

Comments Off |

Рекламата “Евтини самолетни билети”

Евтини самолетни билети или какво стои зад рекламата и промоциите на самолетни билети в България

Търсенето на евтини самолетни билети е постоянно високо като тенденция при продажбата на самолетни билети и фразата се използва както при търсене, така и за реклама до степен, в която реалната възможност да откриете евтин самолетен билет е малка, поради наводняването на Интернет с десетки сайтове, които търсят единствено рекламен ефект, без да дават полезна информация и ниски цени.

Ако прегледате първите страници в Интернет по търсене на “евтини самолетни билети” ще откриете много сайтове, направени специално за да влезете там и да ви препратят към някоя търсачка, но тяхното съдържание е безполезно за вас като купувач. Те са написани с всички ключови думи, които търсещия самолетен билет ползва за да открие реален продукт – самолетен билет на ниска цена,  но в крайна сметка не доставят услугата.

Такива сайтове не разбират колко пречат на добрите практики за продажба и биват критикувани във форума за полети и пътуване със самолет.

Ниски цени на самолетни билети

Да вземем за пример един такъв сайт. Пишете в търсачката “евтин самолетен билет” и някой от тези сайтове излиза сред първите места. Когато влезете на неговата страница, ще откриете рекламни текстове, в които евтин, самолетен и билет се редуват постоянно.

Самолетни билети – Виж цени и резервирай изгоден самолетен билет (може да се включи и дестинация, например Англия, Франция, САЩ)
Търси полети и билети от всички авиокомпании – нискотарифни и стандартни

pan>

Следва твърдението: всички цени в Евтини-самолетни-билети са актуални и с включени летищни такси!
Запитвания и резервации (контакти)

Следват цитирани цени:
Самолетни билети Англия
Някои от изгодните билети от/до Англия
София – Лондон 13 Декември 2012 34 EUR
Лондон – София 30 Октомври 2012 45 EUR
Варна – Лондон 02 Декември 2012 34 EUR
Бургас – Лондон 19 Ноември 2012 65 EUR

Какво се случва, когато позвъните и се опитате да резервирате някой от тези билети? Направихме тест и се оказа, че за тези дати “билетите са свършили”, “няма места” и “промоционалните цени са изчерпани но имаме други”.

За съжаление този вид лъжа с цените е узаконена: не можете да докажете, че към момента на пускане в системата за резервация на самолетен билет не е имало толкова ниска цена. Тя обаче вероятно веднага е била резервирана от агент или продадена още същия ден. Да не забравяме и че тук става дума за нискобюджетни компании и полети с Уиз еър, Изи джет или друг превозвач от основните летища на София, Пловдив или черноморските градове.

Търсачки за евтини самолетни билети

Когато търсите самолетни билети, ще попаднете на много търсачки, които реално “ровят” в една и съща база данни, така че за вас от значение остава с колко комисионна ще ви натовари препродавача.

Не всяка търсачка предлага търсене в нискобюджетните авиолинии, много от тях предлагат само редовни полети и самолетни билети. Това често е в услуга на клиента, тъй като при закупуване на самолетен билет до Лондон с нискобюджетен превозвач, пътя от летището до града и обратно може да ви струва повече от самия самолетен билет, ще се наложи да си доплатите за багаж и да се натоварите допълнително с още редица такива екстра цени.

evtini samoletni bileti

За това, нека погледнем друг сайт, който претендира да продава евтини самолетни билети:

Сайтът съдържа онлайн търсачка за търсене, сравняване и резервиране на евтини самолетни билети в реално време в редовни авиокомпании и нискотарифни (low cost) авиолинии. Предлага и опция да позвъните за да резервирате или да ползвате опция „Как да резервираме самолетни билети” .

Проверявайте за актуални цени на самолетни билети, макар че ви очаква същата съдба, ако позвъните, вероятно “билетите на тази цена са изчерпани”

Полетите са тръгващи от София:

София – Лондон 19.99 EUR
София – Мадрид 39.99 EUR
София – Париж 39.99 EUR
София – Виена 4.01 EUR

Тези цени са реални само ако резервирате с месеци предварително и го направите директно през нискобюджетния превозвач. Ако успеете да намерите самолетен билет до Лондон за 20 евро или 15 паунда, пишете ни непременно, не за друго, но ще напишем статия за вас и вашите методи да откриете наистина евтин самолетен билет. Така написано обаче, купувачът остава с впечатление, че цените до Лондон са някъде в този порядък. Това всеки, който пътува до там, ще ви каже – не е така.

Друг вариант който сайтът предлага е:
Евтини самолетни билети от Варна

Варна – София 16.05 EUR
Варна – Лондон 60.51 EUR
Варна – Виена 56.17 EUR
Варна – Франкфурт на Майн 65.20 EUR

Отново: тези цени дават една напразна надежда. Те са единични и в никакъв случай не могат да се считат като пример за средностатистическия евтин самолетен билет. За да са толкова ниски, те също не са включили летищни такси (което е незаконно) и не отразяват истинската стойност на вашето пътуване.

Евтини самолетни билети от Бургас

Бургас – София 16.05 EUR
Бургас – Лондон 39.99 EUR

Тези два билета ви показват, че до Лондон можете да стигнете за 40 евро или 35 паунда от малко градско летище. Тези цени са по-вероятни от много от горепосочените и все пак са за ограничен брой билети. За сезон от 3 месеца, тези цени ще са за около 10 билета за късметлията който успее да резервира полет от Бургас до Лондон много месеци предварително.

Съветите за купуване на самолетни билети

Друг начин да попаднете на ненужен сайт за самолетни билети е, като там е написана статия с ограничен брой съвети, които става явно, че са събрани колкото да попаднете на тази страница и да ви препратят към агент.

Ето стилът в който са списани тези статии:

Как да купим евтини самолетни билети е винаги важно и актуално и повечето хора не е тайна, че първото правило е да се резервира много по-рано от датата на пътуване.

Дотук добре, следва въпросът:

Но дали това е всичко, което трябва да знаем, за да се сдобием с евтин самолетен билет?

Сериозен въпрос, но можем да минем и без него… Просто кажете КАК

Следват съвети при търсенето на евтини билети.

На първо място – съветват те -  избягвайте училищните ваканции. Някои от вас  са забравили през кое време на годината са те, но за да можем да се сдобием с евтини самолетни билети е важно не само да си припомним за датите в собствената си страна, но и в тази, към която се отправяме. Пътувайте по-скоро през почивните дни, мит е, че тогава цените са по-високи.

Много по-важно от това е да знаете кои са официалните празници на една страна и съответно нейните почивни дни, както и събитията, които са от голямо значение за дестинацията. По-добре да знаете кога е олимпиадата в Лондон, отколкото кога са училищните ваканции там. Този съвет е напълно безполезен.

И не е мит, че през почивните дни самолетните билети са по-скъпи. Това можете да проверите сами във всяка търсачка.

Друг начин да купите евтин самолетен билет е резервацията да се прави около полунощ в средата на седмицата. В полунощ можете да откриете много по-евтино предложение, отколкото в събота следобед например. 

При изчерпани билети, този съвет няма да ви е много полезен. Един от триковете, преди да пътувате скоро е да проверявате достатъчно често. Шансът да купите евтин самолетен билет идва от отказите в последния момент. Рядко някой се отказва в полунощ и тича да го заяви на своя агент.

Най-доброто време за резервации е след коледните и новогодишните празници и след  ученическите ваканции. Обикновено авиокомпаниите, а и туристическите агенции смятат това време за мъртъв сезон и обявяват промоциите за евтини самолетни билети. 

Действително пътуването след празници е по-евтино, но отново е добре да спазите правилото да търсите билети достатъчно рано.

Сравнение на цени на самолетни билети

При търсенето на билет, използвайте търсачки, които сравняват цени на самолетни билети. За да сравните за бързо цените които предлагат всички авиокомпании с полети от София е необходимо да въведете дестинация, брой пътници, дата на пътуването и вид полет – двупосочен или еднопосочен, както и ако търсачката е добра – да се включат или не нискобюджетните оферти, след което давате команда  “Търси самолетни билети”.

Резултатите се отварят в отделна или нова страница и е редно да ви дадат  информация за всички полети, сортирани по цени. Тук е важно да проследите дали полетите са свързани и какъв период от време има между тях.  Цените на билетите разбира се отразяват това дали пътуването е в делничен, почивен или празничен ден и колко скоро възнамерявате да пътувате до съответната дестинация.

За да направите резервация някои системи ви предлагат директно плащане, докато други искат обаждане до оператор – следвайте инструкциите. При попълване на личните данни внимавайте дали имената на пътниците са изписани на латиница, както в документите за самоличност и следете отново за периодите между полетите с прекачване, ако има такива.

Стойността на евтиния самолетен билет

Самолетните билети се ценообразуват по различен начин. Класически цената на самолетния билет се състои от: основна цена, дадена от превозвача, такси и летищни данъци, както и такси за обслужване на оператора, който резервира билет (не можете да прескочите тази надценка, освен ако не сте туроператор самия вие).  Една десета от всички билети на дадена авиокомпания се пускат на възможно най-ниски цени за да си гарантира превозвача запълване на местата. Цените на останалите билети за една и съща дестинация са различни и зависят от сезон, предварителната продажба,  еднопосочен или двупосочен е билета и прочее детайли за които вече говорихме.
Много превозвачи оставят промо оферти в последния момент за определени дестинации за които са останали билети на ниски цени, за да предпочетете да летите с тях. В стойността на билета са заложени летищните такси и ако има – такса гориво.

Резервирайте и купете билета в не по-късно от 2 седмици преди полета за да се възползвате от най-евтините самолетни тарифи. Самолетния билет е по-евтин, ако пътуването е двупосочно и започва и да завършва на същото място.

Резервация

Резервация на самолетни билети през оператор можете да направите през работен ден понеделник до петък, а туристически агенции като Александър Тур, които продават самолетни билети вече 20 години на българския пазар, работят и през почивните дни (проверете допълнително на страницата на агенцията).
Когато купувате през оператор, бработката на вашата резервация е принципно по-бърза и персонализирана. Внимавайте как са издадени самолетните билети, според разпоредбите на IATA и условията на съответната авиокомпания, можете да получите и информация за всички съпътстващи туристически услуги. Винаги се издава електронен билет.

Тенденции при евтините самолетни билети

Тенденциите в северното полукълбо следват своята сезонна последователност. Най-евтино можете да купите билет през зимата, веднага след празниците. Летните месеци от май до септември се използват за всякакви почивки и тогава полетите до екзотични дестинации не са толкова популярни. Добри  оферти за полети дават  както нискотарифните, така и редовните компании до края на зимния сезон. Евтини самолетни билети от авикомпаниите могат да се закупят за европейски градове и за трансконтинентални дестинации, стига да не пътувате за южното полукълбо. Евтини се водят полети от януари до края на месец март.

Изгодни полети могат да се намерят дори и през почивните дни, но тази тенденция е рядкост. Моментът за закупуване на самолетни билети в средата на януари остава класически подход за добра цена.  Говорихме вече за ученическите почивки – те са фактор, но в колко от полетите от София виждате деца в училищна възраст? За съжаление стандартът тук не позволява на много ученици да пътуват и този съвет е безмислен. Летните месеци, в които българите планират семейни пътувания, предполагат силен трафик и съответно високи цени.

Полетите на нискотарифните компании за януари, февруари и март спадат до невероятни суми като 20, 30 и 40 евро. Това е вашият шанс. Цените и за самолетни билети до Барселона, Прага, Венеция, Милано, Париж, Лондон и други градове стават постижими за всеки. Забелязват се и сериозни разлики на цените в съседни дни, което се обяснява с желанието на компаниите да напълнят всички незаети места.

Ако искате да летите евтино, резервирате двупосочни самолетни билети през оператор. Така няма да рискувате да откриете със собствени сили това, което професионалистът ще намери доста по-бързо. Цените на двупосочните билети не са двойни, а са само с 30-40% по-скъпи от тези за еднопосочен самолетен билет. Спазвайте и добре познатото  правило Sunday rule  или „Правилото на неделята” – ако периода на път  обхваща минимум една неделя, то билетът ви ще е по-евтин, отколкото ако пътувате през друг ден от седмицата.

 

Comments Off |

Самолетни билети до Ню Йорк

Евтини самолетни

билети до Ню Йорк

с Луфтханза

 

Това лято, при закупуване на билета до 29 август 2012, можете да постигнете отлична цена за пътуване до Ню Йорк – самолетен билет за отиване и връщане с Луфтханза на цена от 709 евро.

Съобразете пътуването си с официалните американски празници, които тази есен са на 3 септември (Ден на труда), 10 октомври 2012 (ден на Колумб), 21 ноември 2012 (Ден на благодарността) и разбира се коледните и новогодишните празници, за които, ако сте уверени се искате да пътувате до Ню Йорк и навсякъде по вътрешните авиолинии, вземете самолетни билети Ню Йорк навреме, още сега.

При направена проверка, самолетните билети по време на официалните американски празници през есента на 2012-та са с около 200 евро отгоре, над посочената по-горе цена, или приблизително около 900 евро за редовен полет. С превозвача Луфтханза имате добри условия за превозване на багаж и компанията е с отлични препоръчи за презокеански пътувания.

Тъй като тази промоция важи за полетите до края на март 2013-та, можете да постигнете и още по-ниска цена за пролетта на следващата година, ако разбира се, вече знаете, че ще имате път до САЩ.

Полетите на Луфтханза с дестинация София – Ню Йорк – София са с прекачване в някое от големите европейски летища, обикновено в Германия, Австрия или Англия, по-често през Виена и Мюнхен, по-рядко през Лондон. При пристигане в Ню Йорк самолетите на авиокомпанията кацат на летище Нюарк Либърти Интернешънъл или на летище Кенеди. И двете летища са основни за града и достъпът до Ню Йорк е възможен чрез всички транспортни средства.

Летище Кенеди е най-натовареното летище в САЩ, следвано от Нуарк Либерти с над 30 млн обслужени пасажери. Тези мощни конгломерати, свързващи различни индустрии, с достъп до пристанищата и отправна точка на железопътния товарен транспорт са сред най-комплексно развитите летища в света, така че трафикът от пасажери е само малка част от полетите, извършвани на тях. Летищата са и отправна точка за карго полети до далечни дестинации като Хонг Конг, Китай, Пекин, Москва и много други.

samoletni bileti new york

самолетни билети ню йорк

Comments Off |

Самолетни билети – Сеул

Евтини самолетни билети до Азия | Самолетни билети до Сеул и Корея

Самолетните билети до Сеул са скъпи поради голямата дистанция, която трябва да се покрие като горивен разход, както и комбинацията от билети, тъй като от София до Сеул рядко има директни полети. Тази информация не е изненада за никого, тъй като далечните части на Азия, като Япония, Корея и близките до тях държави са със сериозни цени за самолетни билети.

Ако пътувате по маршрута Сеул – София – Сеул нормално е да не откриете директен полет, затова препоръчваме ви да пътувате с Турски Авиолинии. С един полет до Истанбул и директен до Сеул ще стигнете с минимална часова разлика. Ако изберете Луфтханса или Бритиш еъруейс, ще бъдете пренасочени към летищата за домуване на авиолиниите, Мюнхен, Лондон, Берлин и др. и тогава пътуването ви ще се затрудни откъм време.

Друг вариант, който препоръчваме за самолетен билет до Сеул е с междинно кацане в Русия или която и да е азиатска страна по маршрута.

Предимството на турските авиолинии за полет София – Сеул – София е и ниската цена, която превозвачът може да ви даде. Ако пътувате в рамките на месец, двупосочния билет с най-ниска цена ще ви е около 850 евро. Промеждутъка между двете прекачвания ще е по-малко от ден и така няма да се налага да организирате допълнително преспиване в Истанбул. Когато търсите самолетни билети Сеул от София, имайте пред вид и голямата часова разлика при кацане.

Най-ниска цена можете да постигнете в месеците с традиционно нисък трафик, което изключва нова година и Коледните празници. През ненатоварените месеци цената на полет до Сеул от София е приблизително 720 евро в двете посоки. С голямата времева дистанция до вашето пътуване е по-възможно да намерите самолетни билети Сеул с превозвачите Бългерия Еър и Еър Франс. И в двата случая летището за прекачване е Париж.

Ако между полета ви и момента на търсене има повече от 3 месеца и полетът е през делничен ден, цената може да спадне до 600 евро. По-ниска от тази цена можете да постигнете само ако сте абонирани за някой от самолетните превозвачи и те са включили Сеул като текуща промоция. Дори тогава, самолетните билети за тази част на Азия не спадат повече от 540 евро (примерът е с Токио).

За дестинация Сеул няма нискобюджетни полети.

Далечните полети, какъвто е този от София, Париж, Лондон и тн. се обслужват от 2 летища – Сеул Инчеон и Сеул Гимпо. За седем поредни години Сеул Инчеон бива обявано за най-доброто летище в Азия. Критериите за гласуване обхващат не само сградата на летището и нейните удобства и функционалности, но най-вече обслужването. Южна Корея, които са сред лидерите в качеството на обслужване, със сервилност и внимание, които впечатляват всеки западноевропеец, не са пропуснали летището си сред своите цели за висок стандарт в работата с туристи.

Времето за обслужване на летището стига до нечуваните 16 минути средно, при отпътуване, за пристигане процедурата отнема 12 минути. На фона на средностатистическите 60 минути за отпътуване и 40 за посрещане (включва обработка на документи, доставка на багаж, приемане на багаж, чек ин, митническа проверка  и тн.) бързината на служителите на сеулското летище са впечатляващи.

Сред изключителните удобства и допълнителни атракциони, каквито едно летище може да предложи са голф игрище, СПА, частни стаи за преспиване, ледена пързалка, казино, вътрешна градина и дори Музей на корейската култура!

Летище Гимпо е кръстено на близкото градче, към което едно време се е смятало за административна част. То се намира на юг от река Хан. До Сеул се стига с метро.

Красивите градини в летището на Сеул – Инчън

Мостът, който ще свързва летището с Ню Сонгдо

Ако искате да получите отлична цена на самолетния си билет до Сеул, обадете се на 02/983 33 22 - предимството да сте обслужени от компания с 20 годишен опит с продажбата на самолетни билети, с прозрачни такси и цени и бързи резервации – Александър Тур

 

Comments Off |

Самолетни билети – Токио

Тази седмица Австрийски авиолинии са включили в своите промоции самолетни билети до Токио на отлична цена. Със своята система red ticket (червен билет, билет с най-ниска цена за даден период), цените до Токио спадат до 274 евро за цели периоди през есента на 2012 за еднопосочен. За сравнение, цените до Токио в едната посока са на стойност приблизително 600 евро за икономична класа, докато бизнес класата е на цена от около 1500 евро за базисна бизнес класа и 2300 евро за бизнес флекс.

Самолетните билети до Токио за връщане до София със системата Червен билет са по-скъпи с около 100 евро.

Токио е обслужвано от две основни летища – Ханеда и Нарита. Превозвачите от Европа обичайно ползват тях, докато азиатските и нисколюджентите, както и вътрешните японски авиолинии използват по-малките летища. Ако пътувате от България, най-вероятно е да кацнете на летището Нарита. Според японските стандарти, летището е първокласно, а японският стандарт се слави с високата си критерийност. Летището е сравнително далеч от самия град, на около 57 км.В момента към летището се строят терминали за азиатски и вътрешнобюджетни полети.

Билетите с намаление, които австрийските авиолинии предлагат са за кацане на летище Нарита, за това предварително проверете какви са връзките за града. Има няколко влакови линии и автобусни превозвачи на  приблизително всеки кръгъл час, но трябва да проверите допълнително за нощните полети. За предпочитане е да вземете влак, така ще избегнете тежкия трафик на Токио.

Внимание - тази промоция важи за резервация на самолетен билет между 1 и 11 август 2012

За да проверите за съществуващи евтини самолетни билети до Токио, обадете се на 02/ 983 33 22Александър Тур. Компанията продава самолетни билети вече 20 години на българския пазар.

 

Comments Off |