people

Парижкото летище Шарл де Гол

Летище Париж

Шарл де Гол

Самолетни билети до Париж

Парижкото летище Шарл де Гол, едно от най-натоварените в света отвори нова зала в Терминал 2Е. На 6000кв.м. в дизайнерски футуристичен стил се разполагат ресторанти, кафенета, барове и магазини, около красиво оформена вътрешна площадка.
В новата зала можете да се наслаждавате на своето кафе, докато преглеждате пощата си или работите по задачи, докато чакате своя полет. Летище Шарл де Гол в Париж е сред старите летища на Европа и иновациите и подобренията са напълно навременни и на място.

Новата зала на летището е по парижки стилна. Блестящ метал и белота, класически за интериора на летищата, отворени пространства и гледки към излитащите към всички посоки на света самолети, елементи от сградата, които наподобяват самолет и внушават комфорт, уютни малки кафенета с червени столове и кокетни малки кръгли масички, с каквито са покрити тротоарите по центъра на Париж, екрани, по които освен реклами пробягват и интересни клипове – новата зала в Терминал 2Е е приятно място за труд и отмора. Ако разполагате със самолетен билет София – Париж – София с местен превозвач, шансът да попаднете в нея не е голям, тъй като като всяко нововъведение, стремежът е новата зала да обслужва полети до световни дестинации. През октомври обаче, предстои Терминал 2F да се посвети изцяло в обслужването на полети в Европа (Шенген зоната).

2012 отваря път за нови услуги на летище Шарл де Гол, с което практичността при обслужване на пътници и товари се превръща в основна цел. Отварянето на сателитната зала S4 е посветено на дългите полети и самолети с голям капацитет за превоз на пътници.

Comments Off |

Самолетен трафик в реално време – интерактивна карта

Карта на самолетния трафик в целия свят Вижте над коя страна прелита вашия полет в момента

Самолетен трафик в реално време за всяка точка от света

Сайтът за самолетен трафик Flightradar24 предоставя безплатно (за потребителите на сайта) или срещу малка такса (като апликация за мобилни телефони) възможността да видите всеки търговски или пътнически полет, който се извършва в реално време. Така можете да проследите над коя страна прелита самолета ви в момента, има ли закъснение и какъв е неговия маршрут.

Информацията на сайта се обновява на всеки няколко секунди. Сайтът дава информация дори за скоростта на самолета в конкретния момент.

Сайтът черпи данни от automatic dependent surveillance-broadcast (ADS-B) системата, която притежават около 60% от самолетите, така че “сивия” трафик на останалите не се визуализира.

Ако инсталирате апликацията на своя телефон, достатъчно е да насочите ай-фона си към прелитащия самолет, за да ви даде информация за неговия маршрут и цел, скорост, вид самолет и номер на полета.
Ако имате съмнения, че информацията е неправилна, можете да рапортувате за грешка. Ако използвате Google earth можете да видите районите над които прелита самолета.

Новите технологии позволяват още по-подробна информираност за надземните пътувания и все повече удобства в използването на услугите за информация по самолетните полети.

Comments Off | Tags: , ,