people

Самолетни билети Барселона

Промо – евтини самолетни билети до Барселона от Луфтханза

В момента можете да купите двупосочен билет до Барселона при отпътуване до край на юли 2013 на цена от 179 евро. Цената покрива и всички обичайни летищни такси, както и препоръчания от авиопревозвача обем багаж. За повечето полети летището на кацане в Барселона е Ел Прат, най-удобното за влизане в града, което за разлика от нискотарифните превозвачи има голям плюс – не летите през нощта и не давате допълнителни пари за превоз от далечни летища.

Минималният престой е 1 ден, а максималният – 1 година, ако взимате двупосочен София – Барселона – София самолетен билет.

Ел Прат се намира само на 12 км от града и се обслужва главно от автобуси, които отпътуват на всеки 15 минути от централния площад Каталония и от Ел Прат. Билетите са не по-скъпи от 5 евро в едната посока а самите автобуси потеглят с първи курс в 04.30 сутринта и приключват към 11 часа вечерта. Разписанието на автобусите можете да намерите на всяка автобусна спирка. Ел Прат разполага и с влакова спирка, от която потеглят градски влакове през всеки половин час.
На Ел Прат домуват авиокомпаниите Vueling Airlines и Spanair и обслужва и нискобюджетните превозвачи Изиджет и Райънеър. Летището предлага следните услуги: денонощно обслужване, спешна медицинска помощ, достъп до различни транспортни средства, информация и справки, магазини, ресторанти, кафенета,и дори удобства като безжичен интернет и VIP зали. Летище Ел Прат заема 31-во място в световната класация за най-натоварени аерогари.

Comments Off |

Самолетни билети Кипър

Бългерия Еър и

Кипърски авиолинии

с договор за партньорство

 

България Ер и Кипърските авиолинии се съгласиха на сътрудничество, според което пътниците, пътуващи по дестинация България Кипър България ще могат да си купуват двупосочни билети, използвайки двете авиокомпании.

Подписаният миналата седмица договор – на 24 януари – ще улесни близо 60-те хил. пътници които пътуват до Кипър годишно. Новата спогодба ще увеличи полетите, като намали цената на самолетни билети София Кипър, това е очакваният ефект от сътрудничеството на двете авиокомпании. Както България Ер, така и Кипър авиолинии очакват ръст на превозените пътници. През летните месеци, когато трафикът към дестинация Кипър е увеличен, самолетните билети от София ще са на по-добра цена от досегашната, такива са очакванията на пазара.

В момента полетите от България – София до Кипър – Ларнака и обратно са четири пъти седмично – всеки понеделник, четвъртък, петък и неделя. От София до Пафос полети има всяка събота.

Цената на самолетните билети до Кипър започва от 65 евро за еднопосочен билет и от 130 евро за двупосочен билет , като в цената не са включени летищни и други такси.

Comments Off |

Турция строи най-голямото летище в света

Най-голямото летище в света

 

Новината, че Турция издига най-голямото летище в света ни накара да проверим кои са най-големите летища в света и в Европа и какъв е техния капацитет. Предстоящото летище в Истанбул се налага поради огромния трафик между Европа, Азия и Африка, който истанбулското летище обслужва ежегодно. Новото летище цели да обслужва до 150 милиона пътници годишно.

Търгът за проект ново Истанбулско летище ще стартира на 3 май 2013г, а строежът на летището ще продължи 42 месеца или 3г и 5 месеца, по думите на турския министър на транспорта Бинали Йълдъръм, като разходите по проекта се очаква да достигнат 7 милиарда евро. Новото летище ще разшири досегашните летищни пътеки с 6 нови и освен, че ще стане третото летище в турския мегаполис, ще разполага с три писти, обслужващи най-големите самолети като Ербъс 380 и Боинг 787.

Най-голямото летище в света е Летище Хартсфийлд-Джаксън в Атланта. То е летище за домуване на новообедидените компании на Делта и Норт Уест и обслужва приблизително 100 млн пътници годишно, които използват полети до 368 световни дестинации). След кризата от 2008-ма летището временно намали обемите си от полети, но към днешна дата остава водещо в списъка с големи световни летища.

Аеропортът, който Турция планира да изгради в Истанбул трябва да обслужва 150 милиона пътници годишно. То ще бъде построено в европейската част на Истанбул на площ от 77 млн кв.м. То ще е второто летище в европейската част, след летище Ататюрк. В азиатската част полетите се обслужват от летище Сабиха Гьокчен.

Новото летище ще засенчи първото по големина европейско летище Хийтроу в Лондон. Лондонското летище, на своя страна отправна точка за презокеански полети, основно до САЩ, Канада и Южна Америка обслужва приблизително 70млн пътници годишно и е дом на британските авиокомпании Бритиш Еъруейс, Върджин Атлантик и BMI. Наскоро писахме за промените по неговото разширяване и заличаването на част от по-старите му постройки.

В Азия водещо е летище Капитал Пекин, което обслужва приблизително същият брой пътници като летище Хийтроу. Причината гигантския човекопоток в Азия да е с толкова ниски параметри на летищно обслужване е генерално ниския стандарт на живот, сравнен с този на САЩ, който кара мнозина от пътуващите да използват по-евтини варианти за транспорт, като пътуване с кола, рейсове или влак.

Летище Ататюрк в Истанбул

Comments Off |

Самолетни билети Китай

Директен полет Китай

Директни полети до Китай и САЩ

Директен полет до Пекин

Директни полети от София до Китай без прекачване и престой през азиатски летища се планират в скоро време, след като румънските авиолинии и гръцките “Таром” и “Олимпик еъруейз” намалиха полетите си до щатите и интереса към Китай нарастна. В момента от Турция и България, директни полети от Балканите отвъд океана предлага само турската компания Търкиш еърлайнс. Самолетни билети Китай директно скоро ще можете да поръчвате през туроператори и агенции като Александър Тур и директно през авиолиниите.

Трафикът между София и китайските летища се засилва наред с увеличаването на мащаба на търговските връзки с азиатския гигант. Между България и Щатите самолетния трафик също е вече ежедневен и желанието да се прескачат големите европейски летища, които служеха досега като разпределителна точка, както и оптимизирането на цената на билетите кара превозвачите да преразгледат текущото състояние на пазара на самолетни билети до САЩ и самолетни билети до Китай и потока от пътници, който напуска страната пълнейки джобовете на чуждестранни превозвачи може да се пренасочи през местни превозвачи и да намали цената на самолетния билет.

В тази позиция е в момента местния превозвач Би Ейч Еър – BHR. За да пусне трансконтиненталне полети, Би Ейч Еър трябва да наеме самолети с параметри за далечен полет, каквито са Еърбъс А330 или А340. Възобновяването на директните полети от София до Ню Йорк, които бяха прекратени през декември 1999 г. след като Федералните авиационни власти на САЩ забраниха на български авиокомпании да кацат на щатски летища, като вкараха цялата българска гражданска авиация в т.нар. Втора категория, бе наложително.

Освен българи, по линиите Китай Сащ и директните полети от София до Ню Йорк и Пекин пътуват и много чуждестранни граждани от страните съседки на България – Сърбия, Румъния, Гърция и Македония, откъдето също няма директни полети до двете големи държави.

Самолетни билети до Китай ще се предлагат веднага от Александър Тур, щом решението за директни полети се финализира.

За пролетта на 2013 туроператорът предлага неустоима екскурзия до Китай, в която пакетната цена от настаняване, самолетни билети и екскурзии е неколкократно по-ниска от индивидуалното планиране на тур из Китай.

Comments Off | Tags: ,

Хийтроу – сбогом на старата контролна кула от Терминал 2

Самолетни билети до Лондон Хийтроу

През първите дни на новата 2013-та промените вземат своя дял и старата диспечерска кула на Хийтроу е жертвана в полза на новите проекти за летището в Лондон, като част от £2.5 билионната фаза на проекта. Старата кула бива съборена, за да се построи път на нейно място. Нов терминал следва да бъде отворен през 2014.

 

Кулата е построена през 1955-та от сър Фредерик Гибърт и бе част от облика на натовареното лондонско летище. През 2007-ма диспечерите се преместиха в нова контролна кула и след 60 години служба, тъмночервената постройка е разрушена за да даде път на новото, след като сградите Куиинс билдинг и Европа билдинг бяха унищожени наскоро.

Обновяването на лондонското летище Хийтроу ще оптимизира полетите до британската столица, интересът към която неперкъснато нараства. Мултинационалния облик на Лондон не спира да се обновява, а с обръщението на английския език като интернационален, Обединеното кралство привлича все повече и повече посетители, много от които от трети страни, с надежда за трайна миграция.
Самолетни билети до Лондон се купуват всяка секунда. За много от маршрутите Хийтроу е междинна спирка и полетите там се увеличават като обем ежегодно. Натовареното летище променя приоритетите си и разширява дейността си в името на доброто обслужване на полетите до страната и много от полетите от Европа към Северна и Южна Америка.

Comments Off |

Самолетни билети Рим

Евтини самолетни

билети

до Рим – оферти 2013

Пътуване със самолет – нискобюджетни полети Рим

През 2013 е важно да съобразите пътуването си до Италия и Вечния град със събитията, които влияят върху цените на самолетните билети. През тази година в Рим няма големи събития от ранга на международни спортни шампионати или домакинства на многомилионни събития, както бяха Лондон през 2012-та и Рим по време на ежегодния карнавал. Все пак, културна столица и град, привличащ туристи ежедневно, Рим разполага с достатъчно събития, които да довеждат в столицата хиляди туристи.

През 2013 в Рим е домакин на множество ежегодни фестивали, сбирки, изложби, мероприятия, конгреси, както и на редица културни събития и големи концерти. Сред тях си струва да посетите Фестивалът на Свети Лоренцо, който се провежда на 10-ти август и хиляди вярващи католици се струпват да отпразнуват празника на един от патроните на града. Сан Лоренцо е покровител на библиотекарите, архивистите и готвачите. Изгорен по време на гонениятав 3-ти век, главата на светеца, тачена като сакрална реликва се изкарва за поклонение във Ватикана по време на фестивала.

От юни до септември, различните могат да посетят през почивните дни така наречената Гей улица Gay Street di Roma, която като много други подобни квартали е обособена с приятелски настроени към гей връзките заведения, книжарници, кафенета и други социални места, на които е закачен флагът на добронамереността към еднополовите връзки – знаме с цветовете на дъгата. През летните месеци в “Гей Вилидж” в Рим предлага забавни програми и представления и много звезди и идвестни личности и политици посещават близо трийсет метровата улица.

В края на юли 2013 в Рим се провежда модната седмица Алта Рома, на която се представят последните тенденции в модата на италианските дизайнери. Събитието е отворено за млади дизайнери и влияе върху общата атмосфера на целия град; срещи на известни дизайнери и прочути топмодели из града са обичайни, а те самите посещават или лично участват в дефилетата на подиума. Събитието цели да достигне най-младите в света на италианската мода. Събитието не оказва директно влияние върху цените на самолетни билети София-Рим, но като всяко по-мащабно мероприятие като цяло завишава цените на самолетните билети. Възползвайте се от офертите на нискобюджетните линии за пътуване до Рим, макар че кацането е сравнително далеч от града, на летище Фиумичино, което може да оскъпи цялостното ви пътуване и общи транспортни разходи. От летище Фиумичино до Рим се стига бързо и не е много скъпо – от летището до Рим има два влака – FR1 и Леонардо експрес. Има разлика в цените на двата влака – FR1 излиза около 8 евро на човек, а Leonardo Express е приблизително 15 евро в едната посока. Най-евтин вариант остават т.нар шатъл бусове Фиумичино – Рим, които струват около 6 евро в едната посока. За тях се чака около 45 мин. а шатъл буса ще ви закара направо на Термини или на гара Пирамид, до които се пътува около 20тина минути при ненатоварен трафик. Като се има пред вид, че много от нискобюджетните самолетни полети до Рим и Фиумичино са нощни или в ранните часове на деня, трафикът се очаква да не е висок.

От 8 юни до 15 август по-младите пътници до Рим могат да се насладят на фестивала Рим Винтидж, по време на който различни групи правят своя първи пърформанс или се организират концерти на любими бендове. Пърен календар на събитията за 2013 можете да проследите на страницата на Рома Винтидж.

През май 2013 в Рим се провежда и изложение на коне и различни прояви свързани с конен спорт и събития с езда. За всеки любител на тези царствени животни присъствието на това шоу е привилегия, тъй като ежегодно на този фестивал се представят великолепни нови породисти екземпляри, някои от които на нечувано високи цени.

През 2013 в Рим можем да ви гарантираме едно – приятно прекарване по улиците на Вечния град, където хилядите малки кафенета работят за вас, от уханните тераси на ресторантите се носи неустоимата миризма на истинска италианска пица и паста, а виното се лее леко и благоуханно. Резервирайте сега своя полет до Рим с Александър Tур  – 02* 983 30 90 и се насладете на изгодна почивка и най-добрите римски хотели. Туроператорът предлага настаняване и екскурзоводско обслужване на групи.

Comments Off |