people

Самолетни билети Пловдив – Франкфурт

Райънеър стартира полети от Пловдив до Франкфурт на ниски цени за самолетен билет

Дългоочакваната линия Пловдив – Франкфурт с нискобюджетния авиопревозвач Райън Еър най-сетне стартира и билетите за първия им полет в последния ден на месец март 2013 са изкупени до последния. Редовни полети от Пловдив до Франкфурт започва да изпълнява летище Пловдив до летището в Германия – Хаан. Полетът ще е около час и половина и ще се осъществява по всички правила на нискобюджетните пътувания – с допълнителни оскъпявания за багаж и без специално обслужване по време на полета. Полетите до Германия, дестинация Франкфурт ще се реализират два пъти седмично всеки четвъртък и всяка неделя.

31 март е и началото на трета редовна линия от Пловдив до Лондон, всеки вторник, четвъртък и събота. Предимството да летите с Райънеър е тяхната стратегия като авио превозвач – линията е до малки и отдалечени от големите градове летища, които все пак осигуряват редовна и нескъпа свръзка с автобусен или железопътен транспорт. Това спестява на компанията и високи летищни такси.

Местата в полетите на Райънеър не са фиксирани, подобно тези на неговия конкурент Изи Джет. Също като тях, срещу малка сума можете да запазите място – струва €10 (еднопосочно) и дава възможност на пътниците да запазят места или на първите два реда в самолета, така че да могат да слязат бързо след пристигането или на редовете над крилете които са известни с пространството си ( ред 16-ти и 17-ти). Пасажери с деца под 16 години могат да запазят места в полет на Райън Ер само на 2-ри ред, поради изискванията за безопасност за малките пътници.

Райънеър ще продължи да предлага и услугата си за приоритетно качване на борда, на цена от само €5, като пътниците заплатили тази услуга и тези закупили резервирани места се допускат на борда на самолета първи.

Към декември 2011 г., Райънеър предлага две дестинации от Летище Пловдив – Лондон-Станстед всеки вторник и събота и Франкфурт-Хаан, всеки четвъртък и неделя.

Други специфични изисквания на виокомпания Ryanair са за допустимия ръчен багаж – до 10 кг, с размери 55 x 40 x 20 см. Ограничението за регистрираният багаж е до 32 кг.
Цената на тези евтини самолетни билети не включва: по 5 евро на посока – такса за издаване на билетите и чекиран багаж. Чекиране на 15 килограма багаж в РаянЕър струва 15 евро на посока.

ВАЖНО

Интернет сайтът Ryanair.com ще бъде затворен от 22.00ч. (GMT) в петък 18 май до полунощ в събота 19 май поради обновяване и промяна на сайта. Полетите от Пловдив няма да имат промяна, но от компанията предупредиха пасажерите да се чекират онлайн преди 16.00ч. (GMT) на 18 май.
Новата версия на Ryanair . com ще предложи по-бърз достъп с новата си резервационна система, повече хотели за настаняване и SMS съобщения при закъснения над два часа.

Comments Off |

Евтини самолетни билети до Ню Йорк

Оферта от Австрийски авиолинии за евтин самолетен билет София – Ню Йорк

Предложение на седмицата

За да резервирате евтин самолетен билет до Ню Йорк от София на цена от 705 евро, двупосочен, с всички летищни такси и багаж с размер, посочен от авиопревозвачът, обадете се в офисите на Александър Тур, където агентите в отдел Самолетни билети веднага ще резервират място за вас (стига билетите по промоцията да не са изчерпани). Промоционалната цена важи за резервации от 8 до 15 март 2013 в офисите на Александър Тур самолетни билети.

Период на пътуване: до 21 март 2013; от 5 април до 26 юни 2013
Минимален престой: 1 нощувка
Максимален престой: 3 месеца

АКТУАЛНО в Ню Йорк
Можете да видите пълния календар на събитията в Ню Йорк тук. Сред нещата, които могат да ви зарадват при пътуване до Ню Йорк до средата на лятото/ юни е изложбата в МОМА, в която можете да видите “Писък” на Едвард Мунк, изложба – възпоминание, представяща действията на полицията по време на 911. Американското нумизматично общество представя история на парите – изложба. През май можете да видите мачът между Янките и Сиатъл Маринърс, а за любителите на културните мероприятия, Ню Йорк Сити Балет представя съвременни композитори и Дон Кихот.

Ако по света има място, в което календарът изобилства от събития в един-единствен град, това е Ню Йорк. Възползвайте се от офертата на Австрийски авиолинии и купете своя билет сега! 02/ 983 33 22

Comments Off |

Луфтханза поръчва нови 108 Еърбъс-а

Еърбъс самолети
Боинг самолети

Най-голямата европейска авиолиния – Луфтханза обяви, че възнамерява да поръча 8 Еърбас самолета за презокеански и продължителни пътувания и 100 къси и средни самолета от Еърбас и Боинг на обща цена от 9 блн евро.

Плановете на Луфтханза все още предстоят да се одобрят от борда на директорите- Доставката на тази мащабна смяна на самолетния парк предстои да се осъществи между 2015-та и 2025 година.

С новите самолети и настоящите, общия брой машини, с които компанията ще разполага в идеална среда и без загуби е 239 самолета на обща стойност от 23 билиона евро. С оглед огромните инвестиции и мащабите, в които авиокомпанията работи, плановете са за разсрочено изплащане на новите машини и подробен план се предоставя пред акционерите – съобщава изпълнителния директор на авиопревозвача, Кристоф Франц.

Печалбата на компанията за изминалата година е с 13млн над предходната година и се равнява на 990млн евро. Промените са неизбежни и някои от офисите, които натоварват превозвача и са се доказали като губещи, ще бъдат затворени, какъвто е случая с офисът в Колон, Франция.

Еърбъс е серия реактивни пътнически самолети, произвеждани във Франция, първи конкурент на щатските Боинг. Еърбъс са обединение на европейските самолетопроизводители и като такива, не са единствено френска компания. Практика е пътническите полети, осъществявани от европейски авиолинии да използват Еърбас. Компанията успешно продава и в Азия.

Еърбъс а380 е най-големия самолет в европейската фамилия.

Comments Off |