people

Самолетни билети Осака

Една от най-далечните дестинации за пътуване от България – Осака, се предлага единствено с вариант от смяна на полета, ако първоначалната ви точка на излитане е летище София. Полети с международни превозвачи има от по-големите европейски градове и Истанбул, кацат на летище Кансай в Осака / всъщност извън Осака, летището е върху изкуствен остров в залива на Осака. Както много неща в Япония и летището е зрелищно изпълнено, по японски, с претенцията (и реално) да притежава най-дългият терминал в света. Летище Кансай е изпълнено с японски перфекционизъм, като “спадането” на острова се компенсира със строителни работи от последно поколение.

Летището се обслужва от два терминала. Ккато вече казахме, Терминал 1 е огромно пространство, изпълнено с всички удобства, които едно международно летище може да предложи. Терминал 2 е по-скромен и обслужва нискобюджетни, вътрешни полети и карго. Между двата терминала има шатъл автобус.

С Луфтфанза тази пролет можете да пътувате София – Осака със самолетен билет за 679 € двупосочно. Офертата за тази цена е при закупуване на билет зо 15 май 2013, а отпътуването трябва да се случи това лято, между 2-ри май и последния ден на август 2013. Минималният престой е 6 дни, а максималният – 3 месеца. Самолетният билет до Осака от София ще е с прекачвания, като полетите ще се комбинират така, че да нямате престой на междинните летища.

Тези промо самолетни билети са валидни от 24 април 2013 – попитайте туроператорът Александър Тур за тази промоция и още много варианти за пътуване до Осака.

Comments Off |

Стачка на Луфтханза отлага полети

Немският превозвач Луфтханза с предварително обявена стачка,стачката засяга и България

Стачката на най-мащабния авиопревозвач на територията на Европа е организирана от профсъюзите, които изискват 5,2 процента по-високи заплати за техническия и обслужващ персонал, с което бяха засегнати полетите с Луфтханза на територията на Германия, Европа и Америка. Само 32 от 1720 полета ще се осъществят, приоритетът им е определен на база важност.

Стачката осуетява не само полетите на германската авио компания но и на всички останали, тъй като, известно е, летищата са своеобразен синергичен организъм и закъсненията и прехвърлянията се отразяват и на останалите авиолинии.

Тази сутрин в  4.00 часа сутринта целият  обслужващи персонал на Луфтханза прекрати работата си, в началото на летището в Щутгарт, а след това и на летището Франкфурт, последвано от други големи немски и европейски летища. Берлин и други аерогари в Германия. Тъй като пасажерите са били предупредени на време, много от тях са отменили полетите си.

Стачката ще се отмени в Берлин, след 14.30 часа местно време  полетите на Луфтханза ще се възстановят. Организираната от профсъюзите стачка сще донесе десетки милиони загуба заради и се осъжда строго от административните служители на Луфтханза, които осъзнават размера на загубите.

Ако ваши близки са засегнати от стачката на германската авио линия, проверете онлайн тяхното местоположение и следващ полет на страницата на Луфтханза.

Comments Off |

САМО ДНЕС – супер разпродажба на самолетни билети с австрийски авиолинии

До полунощ на днешния ден можете да резервирате самолетни билети на неустоимо ниски цени за далечни дестинации.
Офертата е валидна до 23:59 на 15 април 2013 и важи за пътувания от 1 май до 30 юни 2013.

Разпродажбата на самолетни билети е за следните дестинации:
Дубай – от 410 евро
Банкок – от 605 евро
Пекин – от 479 евро
Кайро – от 435 евро
Токио – от 689 евро
Делхи от 635 евро
Амам от 449 евро
Торонто от 745 евро

Резервирайте сега с Александър Тур! Промоцията е валидна под името Rеd weekend BG на Австрийски авиолинии!

Comments Off |

Такса самолетен билет за хора с наднормено тегло

Макар да звучи като първоаприлска шега, Самоа Еър действително таксува пътниците си на базата на тяхното тегло. Темата за пътниците с наднормено тегло и мястото им в самолет дискретно се повдига само в случаите на оплаквания от клиенти. Рядко хората с наднормено тегло също така от своя страна, купуват две места, въпреки че практически някои от тях заемат толкова. Проблемът е деликатен и въздушните компании и авио превозвачи.

Някои самолетни компании решават проблема, като дават възможност към момента на резервация да изберете така нареченото място “седалка плюс” / Seat Plus. Резервацията на това място е безплатна, макар някои авиокомпании напоследък, поради заеманото пространство и спецификата на седалките за хора с наднормено тегло, да класират тези места като “лукс” и подобно предпочитаните от пътниците първи редици, да таксуват допълнително при резервация.

Самоа Еър предлага интересен вариант за таксуването както на багаж, така и на пътници в пътнически самолет, който поставя пътниците с наднормено тегло в позиция да плащат повече от останалите. Самолетна такса, таксуваща 1кг тегло с 1 долар е идеята, която авиопревозвачът лансира.

Идеята да се таксуват килограми не е нова за много страни, особено в Азия, в сектори, различни от пътническите самолетни превози. Според Крис Лангтън, изпълнителен директор на Самоа Ер, идеята за такава такса е честна, тя дори разрешава проблема със самолетните билети на децата, които следва да са по-ниски като цена.

Разбира се, в такава ситуация повечето семейства съжаляват, че са позволявали на детето си да прекалява с чипс и шоколад.

Comments Off |

Самолетни билети до Израел

До Израел и главните градове Тел Авив и Ерусалим няма евтини полети от София. За сега, поради естеството на дестинацията, извън Европа нискобюджетните пътувания са ограничени и съответно, цената за редовните пътувания не е ниска.

Израел е страна, в която през последните години се осъществява доста сериозен въздушен трафик. Страната поддържа добри културни и икономически връзки с България и полетите до там са ежедневни. Извън икономическия контекст, Израел е изключително популярна като туристическа дестинация, със своите артефакти, културни и религиозни забележителности, както и със своите плажове. През 2008-ма Израел е посетен от над 3 милиона туристи, потокът от хора е особено силен около важни религиозни празници за християни и мюсюлмани. Официалната валута в страната е Шекел, но се ползва и останалата валута – евро и най-вече – долари.

Израел е известен със строгия си пропусквателен режим по летищата. Имайте предвид, че при кацане в Израел, особено ако сте там за първи път, на летището ще ви задържат доста. Багажът се преглежда обстойно и всеки желаещ да посети страната се разпитва подробно за причините да е там. Със сериозната политика между араби и израелци, нищо чудно, че такъв контрол се налага.

Преминаване през граничния контрол на летище Бен Гурион задължително включва щателна проверка с цел сигурност. Дръжте се естествено и не си позволявайте спорни шеги и неуместни коментари. След въпросите около вашето пребиваване в Израел се преминава през паспортния контрол и залата за получаване на багажа.
Спазвайте ограничението за внасяне на алкохол в Израел – до 1 бутилка концентрат или 1 бутилка вино на човек, закупени в България или във фри магазините на летище Бен Гурион в Тел Авив.

На летище Бен Гурион служителите по сигурността проверяват за експлозиви и оръжие, но основната проверка е за опасни хора. Охраната на летището далеч не е от военни и официални лица. В същината си най-важните и членове са цивилни лица и вашата проверка започва още преди пасажерите да са влезли на терминала на Бен Гугион. Тези своего рода профайлери отбелязват всеки елемент от вашето облекло или поведение и техните въпроси често изглеждат странни или твърде лични, нетактични и неуместни, но част от тях не цели отговор, а проверка на вашите реакции. Властите на летището не се оставят да бъдат заблудени, че терористът ще дойде облечен във военни дрехи, със съмнителен пояс около кръста. Най-големия им страх са майките, държащи бебе с шише мляко или млади, привидно разсеяни хора. За това проверките са обстойни.

Една от отличителните черти на летище Бен-Гурион е стремежът да не се формират опашки. Това се прави за да има минимален брой жертви в случай на терористичен атентат. Ако сте купили самолетни билети София – Тел Авив, очаквайте опашките на софийското летище. На връщане от Израел положението е сходно, още на входа на летището, километри преди него, минавате през бариера, при която колата трябва да спре, още там се проверява дали човекът вътре изглежда подозрителен. Задачата на сътрудниците на входа на Бен Гурион, преди още служителите да са проверили вашия самолетен билет до Тел Авив е да минимизира количеството хора, които потенциалният терорист цели да убие.

За това, когато летите до Израел и имате самолетни билети София Тел Авив, имайте предвид посочената информация.

Най-популярните дестинации за полети до Израел са Ерусалим и Тел Авив. Летището в Йерусалим е затворено от 2001-ва година за редовни полети, за това всички международни полети се поемат от летище Бен Гурион близо до Тел Авив. Практически почти не можете да намерите някакъв полет до Ерусалим с редовна линия.

Най-евтините самолетни билети до Израел често са с авиокомпании Turkish Airlines, Austrian, Lufthansa. Полети от София до Тел Авив изпълнява единствено местния превозвач България Ер.

Comments Off |