people

Директни полети от София до Будапеща

В началото на следващата седмица, от  24 юни 2013 г. ( този понеделник) в 14:10 ч. българско време, местния авиопревозвач Бългерия Еър стартира нов директен маршрут  – полети до Будапеща от Софийското летище.

Директните полети до Будапеща, столицата на Унгария, известна туристическа дестинация и за много от пътуващите от София и страната, бе част от плановете на българския авиопревозвач за последващите етапи на разширение на техните директни маршрути и 44-та дестинация по света, до която полетите от летище София свързват страната с други градове по света.

Полетите София -  Будапеща ще се реализират със 132-местен самолет Ербъс 319 и 100-местен Eмбраер 190, собственост на авиокомпания България Ер.

Първият полет е до летище Ференц Лист, самолетът потегля от Терминал 2 на Летище София в понеделник.
Директни полети София Будапеща ще има четири пъти в седмицата в дните понеделник, сряда, четвъртък и петък.

Будапеща самолетни билети

Будапеща самолетни билети

 

Comments Off |

Турбуленция

Турбуленцията при пътуване със самолет е винаги вероятна, за това и много превозвачи и самолетни компании предпочитат да предупреждават за наличието на турбулентност по време на полет. В противен случай, някои от тях могат да бъдат съдени за непредпазливост – а колкото и странно да звучи това, при наличие на външни фактори, в някои държави законодателството позволява съдебни процеси спрямо подобна “непредпазливост”.

Турбулентността е попадане под влиянието на вихрови ядра от свободните атмосферни турбулентни структури с габаритните размери на въздухоплавателното средство или по-големи. Най-голямата опасност при турбулентност са прекомерните натоварвания на самолетната конструкция.

Винаги когато пилотът на пътнически полет е в ситуация на турболентност, той предупреждава, а самолетния екипаж асистира до преодоляване на турбулентността и рисковете, които носи.

Съществуват случаи на сериозно нараняване при висока турболентност.

През изминалата седмица, самолет от Сингапурските авиолинии (полет от Сингапур до Лондон), премина през силна турболентност, а някои от пътниците направиха снимки на пораженията. “Всичко, което не бе вързано, буквално полетя нагоре” – споделя един от пътниците. Не напразно, в народната реч някои наричат турболенцията “въздушна яма” – преживяването понякога наподобява свободно падане в пропаст или яма. Изключително важно е, при предупреждение от капитана да затегнете коланите, да го направите веднага. Всеки, рискувал да не се подчини, би преживял сериозни травми.

Ето част от снимките на събитието:

Comments Off |